Παναγία Καπνικαρέα

Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου Παναγία Καπνικαρέα

Η Καπνικαρέα είναι μία από τις παλαιότερες ελληνορθόδοξες εκκλησίες της πόλης (χρονολογείται γύρω στο 1052) και επιβίωσε από βομβαρδισμό των Οθωμανών το 1689. Η κεντρική τοποθεσία της στη μέση του πιο εμπορικού δρόμου της Αθήνας την καθιστά δημοφιλές σημείο συνάντηση για ντόπιους και επισκέπτες. 

Εικονίδιο προσβασιμότητας

Πληροφορίες

➡️ Αυτή η παλιά εκκλησία βρίσκεται πιο χαμηλά από το επίπεδο του πεζοδρόμου με αποτέλεσμα, για να την προσεγγίσεις και όχι απλά να την δεις, να πρέπει να κατέβεις από μία ράμπα που βρίσκεται στο δεξί της μέρος. 

➡️ Η ράμπα έχει πολύ καλή κλίση, δεν έχει κιγκλίδωμα αλλά τοιχάκι και δεν γλιστράει παρότι δεν είναι φτιαγμένη από αντιολισθητικά υλικά. Σε βγάζει στο μικρό περίβολο της μικροσκοπικής εκκλησίας.

➡️ Η ίδια εκκλησία δεν είναι προσβάσιμη. Η πιο προσεγγίσιμη είσοδος για αμαξίδια είναι αυτή που βρίσκεται εκ διαμέτρου αντίθετα από τη ράμπα.

➡️ Η είσοδος αυτή έχει ένα σκαλοπάτι 15 εκατοστών για να ανέβεις στο πλατύσκαλο, μετά κατεβαίνεις ένα σκαλοπάτι 9 εκ. για να κατέβεις από το πλατύσκαλο και μετά ένα τελευταίο σκαλοπάτι 15 εκατοστών για να κατέβεις στο εσωτερικό του χώρου.