Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία παγκοσμίως, με την πιο πλούσια συλλογή από ελληνικά τεχνουργήματα από τη νεολιθική μέχρι την κλασική εποχή, εκτείνεται σε πάνω από 8.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου. Ίσως χρειαστεί πάνω από μία επίσκεψη για να αφομοιώσει κανείς αυτό το συγκλονιστικό πανόραμα του ελληνικού πολιτισμού. 

Εισιτήρια

 • Ελεύθερη είσοδο δικαιούνται τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών (ο τελευταίος εφόσον οι εν λόγω ανάπηροι έχουν αναπηρία άνω του 80%), ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους και Πιστοποιητικού Αναπηρίας.
 • Ενιαίο Εισιτήριο διάρκειας τριών ημερών 15€ που ισχύει για: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Επιγραφικό Μουσείο, Νομισματικό Μουσείο και Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
Σύμβολο οπτικής αναπηρίας - Μάτι

Πληροφορίες

Προσβασιμότητα:

 • Υπάρχουν οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και υπηρεσίες για ομάδες ατόμων με ολική ή μερική απώλεια όρασης (απτικές θεματικές περιηγήσεις και εργαστήρια) τα οποία υλοποιούν αρχαιολόγοι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ανάλογα με τη ζήτηση των ενδιαφερομένων είτε και στο πλαίσιο των ειδικών επετείων.
 • Τα άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης, μπορούν να ζητήσουν τον κατάλογο των 20 εκθεμάτων της Συλλογής Γλυπτών που μπορούν να αγγίξουν στις πληροφορίες του μουσείου.

Τα εκθέματα είναι τα εξής:

 1. Κορμός Κούρου
 2. Κούρος ημίεργος
 3. Η επιτύμβια στήλη της Αμφότους
 4. Κεφαλή νέου
 5. Επιτύμβια στήλη
 6. Κεφαλή Απόλλωνα
 7. Λιοντάρι
 8. Αναθηματικό ανάγλυφο
 9. Αναθηματική στήλη
 10. Αναθηματική στήλη με φίδι
 11. Μάσκα θεατρική
 12. Πλάκα ανάγλυφη Ρηγίλλης
 13. Αγαλματίδιο Εφεσίας Αρτέμιδος
 14. Σαρκοφάγος
 15. Τραπεζοφόρο
 16. Πάνας
 17. Αναθηματικό ανάγλυφο
 18. Αναθηματικό ανάγλυφο
 19. Αγαλμάτιο μικρού Έρωτα