Ιερός Βράχος Ακρόπολης

Ιερός Βράχος Ακρόπολης

Ο “Ιερός Βραχος” των Αθηναίων είναι διεθνώς ξακουστός για τα αρχιτεκτονικά του αριστουργήματα, συμπεριλαμβάνοντας τον Παρθενώνα, ένα μνημείο εκπληκτικής απλότητας και ομορφιάς· το ναό της Απτέρου Νίκης· και το Ερέχθειο, το οποίο αφιερώθηκε το 420 π.Χ στην Αθηνά και τον Ποσειδώνα, αγαπητό για τις εμβληματικές του Καρυάτιδες.  

Εισιτήρια

  • Τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών, ο τελευταίος εφόσον οι εν λόγω ανάπηροι έχουν αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και Πιστοποιητικού Αναπηρίας δικαιούνται δωρεάν είσοδο.
  • Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνεται στο συνδυαστικό εισιτήριο 5 ημερών για Ακρόπολη και Κλιτύες, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Ολυμπιείο, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλους με κόστος 30€.
Εικονίδιο προσβασιμότητας

Πληροφορίες

Γενική προσβασιμότητα:

  • Το εκδοτήριο εισιτηρίων (Google Maps) και οι πληροφορίες είναι σε κτίσμα με ένα σκαλοπάτι στην  είσοδο, υπάρχουν φύλακες που θα σας εντοπίσουν και θα σας εξυπηρετήσουν στις ώρες λειτουργίας του χώρου.
  • Δίπλα από τις πληροφορίες υπάρχουν αναπηρικές τουαλέτες.
  • Αριστερά από τη γενική είσοδο είναι η προσβάσιμη είσοδος για τον Βράχο με την ανάλογη σήμανση.
  • Επειδή η Θεωρίας είναι δύσκολος δρόμος για χρήστες αμαξιδίου μπορείτε να φτάσετε με αμάξι ως την προσβάσιμη είσοδο, χωρίς, όμως, δυνατότητα parking.

Προσβασιμότητα από την ιστοσελίδα:

  • Η Ακρόπολη Αθηνών, φυσικά οχυρό βραχώδες έξαρμα, ύψους 160 μ., απέκτησε ανελκυστήρα το 2004 με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς της Αθήνας. Η πρόσβαση σε αυτόν πραγματοποιείται από ξεχωριστή είσοδο μέσω της διαδρομής “Περίπατος”. Βρίσκεται σε απόσταση 350 m από την είσοδο και είναι προσβάσιμος μέσω ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτροκίνητης πλατφόρμας. Διανύει διαδρομή 25 μ. περίπου και καταλήγει στο πλάτωμα του λόφου της Ακρόπολης.
  • Κατόπιν, ο επισκέπτης ακολουθεί τις ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές του αρχαιολογικού χώρου. Μπορείτε να δείτε την πορεία των εμποδιζόμενων επισκεπτών εδώ.


  • Είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία πριν την άφιξη στο χώρο (+30 210 3214172, +30 210 9238470). Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων ή ισχυρών ανέμων.

Προσβάσιμη είσοδος Ιερού Βράχου