Είσοδος Στοά Αττάλου - Αρχαία Αγορά

Στοά Αττάλου - Αρχαία Αγορά

Από τον 6ο αιώνα π.Χ., η Αγορά αποτελούσε την καρδιά της αρχαίας Αθήνας: ήταν ο τόπος που εκτυλισσόταν η πολιτική, εμπορική, κοινωνική και θρησκευτική ζωή των Αθηναίων. Στέγαζε μεταξύ άλλων καταστήματα, ναούς, μια αίθουσα δεξιώσεων για την Πρυτανεία (που χρησιμοποιείτο και για θυσίες) και μια αίθουσα συνεδριάσεων για τη Βουλή των Πεντακοσίων

Εισιτήρια

➡️ Τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών, ο τελευταίος εφόσον οι εν λόγω ανάπηροι έχουν αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και Πιστοποιητικού Αναπηρίας δικαιούνται δωρεάν είσοδο. 

➡️ Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνεται στο συνδυαστικό εισιτήριο 5 ημερών για Ακρόπολη και Κλιτύες, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Ολυμπιείο, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλους με κόστος 30€.

Εικονίδιο προσβασιμότητας

Πληροφορίες

➡️ Προσβασιμότητα χώρου σύμφωνα με την ιστοσελίδα:

➡️  Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Αρχαίας Αγοράς είναι προσβάσιμος για επίσκεψη με αμαξίδιο (με τη βοήθεια συνοδού) μέσω της κεντρικής εισόδου.

➡️  Το Μουσείο Αρχαίας Αγοράς στη Στοά Αττάλου είναι προσβάσιμο για επισκέπτες με αναπηρικά αμαξίδια. Για την πρόσβαση στον όροφο με χρήση ανελκυστήρα, οι επισκέπτες με αμαξίδια μπορούν να απευθύνονται τους αρχαιοφύλακες.

➡️  Υπάρχει προσαρμοσμένη τουαλέτα εντός του ίδιου κτιρίου.

➡️  Μπορείτε εδώ να δείτε την πορεία των εμποδιζόμενων επισκεπτών.