Σταθμός “Θησείο”

Σταθμός “Θησείο” - Γραμμή 1

Η διαδρομή Θησείο – Μοναστηράκι, μήκους λιγότερο από 500 μέτρα (μόλις 490 μέτρα), είναι η πιο μικρή σε όλο το δίκτυο του Μετρό, αλλά θεωρείται η πιο γραφική, καθώς η γραμμή περνάει ακριβώς δίπλα από την Αρχαία Αγορά. Έτσι μπορεί κανείς να θαυμάσει την Αρχαία Αγορά με τη Στοά του Αττάλου, καθώς και μια από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας, το Μοναστηράκι.
Εικονίδιο προσβασιμότητας

Πληροφορίες

➡️ Ο Σταθμός “Θησείο” της πράσινης γραμμής 1 του μετρό “Πειραιάς – Κηφισιά” έχει μόνο έναν ανελκυστήρα. Για να τον φτάσεις πρέπει να διασχίσεις μία απότομη ανηφόρα (στα 140 μέτρα της απόστασης “ανεβαίνεις” 3 μέτρα). Η ανηφόρα αυτή βρίσκεται στα αριστερά της κύριας εισόδου.

➡️ Για να φτάσεις στον ανελκυστήρα υπάρχει ράμπα χωρίς κιγκλίδωμα με ελαφριά κατηφορική κλίση.

➡️ Ο σταθμός είναι πλήρως προσβάσιμος. Θυμήσου να επιβιβαστείς από την πρώτη πόρτα του πρώτου βαγονιού του συρμού όπου υπάρχει και η σχετική σήμανση.

➡️ Διαθέτει αναπηρική τουαλέτα, ζητήστε να σας την ανοίξουν.

Δεξιά από τον σταθμό του ηλεκτρικού συνεχίζει η διαδρομή μας και ξαναβρίσκουμε την Ερμού η οποία πάλι έχει μετατραπεί σε πεζόδρομο. Πλέον το πλακόστρωτο δεν είναι καθόλου ενοχλητικό για τα αμαξίδια, ενώ η ελαφριά κατηφορική της κλίση την καθιστά ιδανική για βόλτα (550 μέτρα μήκος).