Αρχαιολογικός χώρος Κεραμεικού

Αρχαιολογικός χώρος Κεραμεικού

Με τις μνημειώδεις ταφόπλακές της και τα εντυπωσιακά αγάλματα, η αρχαία νεκρόπολη του Κεραμεικού σχηματίζει ένα επιβλητικό (και ελάχιστα γνωστό) θέαμα. Στο χώρο του υπάρχει ένα μικρό μουσείο που στεγάζει αντικείμενα όπως κανάτες, μπουκαλάκια αρωμάτων και πιάτα, ανακαλύψεις των ανασκαφών που έγιναν στους τάφους του 4ου και 5ου π.Χ αιώνα.

Εισιτήρια

➡️ Τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών, ο τελευταίος εφόσον οι εν λόγω ανάπηροι έχουν αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και Πιστοποιητικού Αναπηρίας δικαιούνται δωρεάν είσοδο.

➡️ Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνεται στο συνδυαστικό εισιτήριο 5 ημερών για Ακρόπολη και Κλιτύες, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Ολυμπιείο, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλους με κόστος 30€.

Εικονίδιο προσβασιμότητας

Πληροφορίες

Προσβασιμότητα χώρου σύμφωνα με την ιστοσελίδα:

➡️ Ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού είναι προσβάσιμος στο μεγαλύτερο τμήμα του για επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες (με τη βοήθεια συνοδού), μέσω της κεντρικής εισόδου.

➡️ Το Μουσείο του Κεραμεικού είναι πλήρως προσβάσιμο για επισκέπτες με αναπηρικά αμαξίδια.

➡️ Παρέχεται WC για τα εμποδιζόμενα άτομα.

Χάρτης προσβασιμότητας του αρχαιολογικού χώρου που υποδεικνύει με κόκκινο χρώμα τη διαδρομή που είναι βατή για αμαξίδιο και με μπλε τη διαδρομή που είναι δύσβατη ή αδιάβατη.