Ιερός Βράχος Ακρόπολης

Ιερός Βράχος Ακρόπολης

Ο “Ιερός Βραχος” των Αθηναίων είναι διεθνώς ξακουστός για τα αρχιτεκτονικά του αριστουργήματα, συμπεριλαμβάνοντας τον Παρθενώνα, ένα μνημείο εκπληκτικής απλότητας και ομορφιάς· το ναό της Απτέρου Νίκης· και το Ερέχθειο, το οποίο αφιερώθηκε το 420 π.Χ στην Αθηνά και τον Ποσειδώνα, αγαπητό για τις εμβληματικές του Καρυάτιδες.  

Εισιτήρια

  • Τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών, ο τελευταίος εφόσον οι εν λόγω ανάπηροι έχουν αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και Πιστοποιητικού Αναπηρίας δικαιούνται δωρεάν είσοδο.
  • Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνεται στο συνδυαστικό εισιτήριο 5 ημερών για Ακρόπολη και Κλιτύες, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Ολυμπιείο, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλους με κόστος 30€.
Σύμβολο οπτικής αναπηρίας - Μάτι

Πληροφορίες

Γενική προσβασιμότητα:

Πρόκειται για μία διαδρομή, που λόγω της αρχαιότητας του μνημείου λείπουν οι προδιαγραφές καθολικής προσβασιμότητας και τα σταθερα σημάδια προσανατολισμού για αυτόνομη επίσκεψη ανθρώπου με πρόβλημα όρασης.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της προσβασιμότητας του βράχου υπάρχουν Golf cart που μετακινούν επισκέπτες με αναπηρία από την Αρεοπαγίτου στην είσοδο του βράχου. Ένα όχημα από αυτά βρίσκεται πάντα διαθέσιμο, τις ώρες που είναι ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος, στη συμβολή των οδών Αρεοπαγίτου και Θεωρίας χωρίς πρότερο ραντεβού. Εφόσον το όχημα είναι απασχολημένο ανεβάζοντας επισκέπτες, στα επόμενα 5 λεπτά θα έρθει το επόμενο. Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα οχήματα, πρέπει να γίνει κλήση στο αρχιφυλάκιο, στο +302103214172,3.

Προσβασιμότητα Ακρόπολης από την ιστοσελίδα:

  • Η Ακρόπολη Αθηνών, φυσικά οχυρό βραχώδες έξαρμα, ύψους 160 μ., απέκτησε ανελκυστήρα το 2004 με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς της Αθήνας. Η πρόσβαση σε αυτόν για εμποδιζόμενα άτομα πραγματοποιείται από ξεχωριστή είσοδο μέσω της διαδρομής “Περίπατος”. Βρίσκεται σε απόσταση 350 m από την είσοδο και είναι προσβάσιμος μέσω ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτροκίνητης πλατφόρμας. Διανύει διαδρομή 25 μ. περίπου και καταλήγει στο πλάτωμα του λόφου της Ακρόπολης.
  • Είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία πριν την άφιξη στο χώρο (+30 210 3214172, +30 210 9238470). Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων ή ισχυρών ανέμων.
  • Στο εκδοτήριο εισιτηρίων (Google Maps εκδοτήρια Ακρόπολης) υπάρχουν φύλακες που θα σας εντοπίσουν και θα σας εξυπηρετήσουν στις ώρες λειτουργίας του χώρου.
  • Δίπλα από το εκδοτήριο υπάρχουν αναπηρικές τουαλέτες.