Αρχαιολογικός χώρος Κεραμεικού

Κάτοψη αρχαιολογικού χώρου όπου απλώνεται η έκταση της ανασκαφής γεμάτη αρχαίες πέτρες και πλαισιώνεται από πολυκατοικίες.

Αρχαιολογικός χώρος Κεραμεικού

Με τις μνημειώδεις ταφόπλακές της και τα εντυπωσιακά αγάλματα, η αρχαία νεκρόπολη του Κεραμεικού σχηματίζει ένα επιβλητικό (και ελάχιστα γνωστό) θέαμα. Στο χώρο του υπάρχει ένα μικρό μουσείο που στεγάζει αντικείμενα όπως κανάτες, μπουκαλάκια αρωμάτων και πιάτα, ανακαλύψεις των ανασκαφών που έγιναν στους τάφους του 4ου και 5ου π.Χ αιώνα.

Εισιτήρια

➡️ Τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών, ο τελευταίος εφόσον οι εν λόγω ανάπηροι έχουν αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και Πιστοποιητικού Αναπηρίας δικαιούνται δωρεάν είσοδο.

➡️ Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνεται στο συνδυαστικό εισιτήριο 5 ημερών για Ακρόπολη και Κλιτύες, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Ολυμπιείο, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλους με κόστος 30€.

Σύμβολο οπτικής αναπηρίας - Μάτι

Πληροφορίες

Προσβασιμότητα χώρου σύμφωνα με την ιστοσελίδα:

➡️ Παρέχεται WC για τα εμποδιζόμενα άτομα.

➡️ Στο εκδοτήριο – πωλητήριο, στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, διατίθενται απτικές κατόψεις και ενημερωτικά φυλλάδια στην γραφή Braille στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα σε επισκέπτες με προβλήματα όρασης.

➡️ Ακουστική παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού