αρχαιολογικός χώρος στην νότια πλαγιά της Ακρόπολης

Αρχαιολογικός Χώρος Κλιτύων Ακρόπολης

Εισερχόμενος στον αρχαιολογικό χώρο, ο επισκέπτης βρίσκεται ήδη πάνω στην πορεία ενός πανάρχαιου δρόμου που συνέδεε την περιοχή του Ολυμπιείου, το ιερό του Δία, με τη νότια πλευρά της Ακρόπολης. Το αρχαίο αυτό μονοπάτι φτάνει μέχρι τον χώρο του Ασκληπιείου, του ιερού που οικοδομήθηκε προς τιμήν των θεών της υγείας και της θεραπείας, Ασκληπιό και Υγεία. 

Εισιτήρια

  • Τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών, ο τελευταίος εφόσον οι εν λόγω ανάπηροι έχουν αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και Πιστοποιητικού Αναπηρίας δικαιούνται δωρεάν είσοδο.
  • Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνεται στο συνδυαστικό εισιτήριο 5 ημερών για Ακρόπολη και Κλιτύες, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Ολυμπιείο, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλους με κόστος 30€.
Εικονίδιο προσβασιμότητας

Πληροφορίες

  • Ο χώρος είναι προσβάσιμος για επισκέπτες με αναπηρικά αμαξίδια (με τη βοήθεια συνοδού) μέσω της κεντρικής εισόδου.
  • Ο επισκέπτης ακολουθεί την κεντρική πορεία, κατευθυνόμενος αρχικά προς τα δυτικά και στη συνέχεια προς τα βόρεια έχοντας τη δυνατότητα να δει τον χώρο με τα αρχιτεκτονικά λείψανα του Ιερού του Διονύσου Ελευθερέως. Στη συνέχεια κατευθύνεται προς τα ανατολικά βλέποντας από κοντά το Κοίλον και τη Σκηνή του θεάτρου του Διονύσου Ελευθερέως.
  • Μπορείτε εδώ να δείτε την πορεία των εμποδιζόμενων επισκεπτών.