Ολυμπιείο

Ολυμπιείο

Ο ναός του Ολύμπιου Δία ήταν ένα πελώριο μνημείο αφιερωμένο στον θεό Δία, μέσα στην καρδιά της Αθήνας. Η κατασκευή του διήρκεσε πάνω από 7 αιώνες, καθώς οι διαδοχικοί άρχοντες ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι είναι αρκετά μεγάλο ώστε να ακτινοβολεί το ανάστημα του πατέρα των θεών. Με ύψος σχεδόν 100 μέτρα και πλάτος περίπου 50, το Ολυμπιείο κατάφερε τελικά να είναι ο μεγαλύτερος αρχαίος ναός της ελληνικής ενδοχώρας. Ωστόσο, μέχρι τον 15ο αιώνα, μόλις 20 στύλοι παρέμεναν όρθιοι. Σήμερα, σώζονται οι 15.

Εισιτήρια

  • Τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών, ο τελευταίος εφόσον οι εν λόγω ανάπηροι έχουν αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και Πιστοποιητικού Αναπηρίας δικαιούνται δωρεάν είσοδο.
  • Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνεται στο συνδυαστικό εισιτήριο 5 ημερών για Ακρόπολη και Κλιτύες, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Ολυμπιείο, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλους με κόστος 30€.
Εικονίδιο προσβασιμότητας

Πληροφορίες

Προσβασιμότητα

  • Ο αρχαιολογικός χώρος του Ολυμπιείου είναι προσβάσιμος στο μεγαλύτερο τμήμα του για επισκέπτες με αναπηρικά αμαξίδια (με τη βοήθεια συνοδού) μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της Λεωφ. Βασ. Όλγας.
  • Διαθέτει W.C. για ΑμεΑ.