Λύκειο Αριστοτέλους

Λύκειο Αριστοτέλους

Μαζί με την Ακαδημία του Πλάτωνα, το Λύκειο του Αριστοτέλους είναι ένα από τα παλαιότερα γυμνάσια (ή φιλοσοφικές σχολές) στην Αθήνα. Ιδρύθηκε το 330 π.Χ, ανακαλύφθηκε όμως μόνο πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της ματαιωμένης κατασκευής του Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή. Ο Αριστοτέλης δίδαξε εκεί για μια περίοδο περίπου δώδεκα ετών, την πιο παραγωγική περίοδο της ζωής του. 

Εισιτήρια

  • Τα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών, ο τελευταίος εφόσον οι εν λόγω ανάπηροι έχουν αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και Πιστοποιητικού Αναπηρίας δικαιούνται δωρεάν είσοδο.
  • Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνεται στο συνδυαστικό εισιτήριο 5 ημερών για Ακρόπολη και Κλιτύες, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Ολυμπιείο, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλους με κόστος 30€.
Εικονίδιο προσβασιμότητας

Πληροφορίες

Προσβασιμότητα:

  • Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε ΑμεΑ
  • Ο αρχαιολογικός χώρος του Λυκείου είναι προσβάσιμος για επισκέπτες με αναπηρικά αμαξίδια (με τη βοήθεια συνοδού) μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της πλατείας Π. Μελά.